Hoofdsponsor

vdk bank startte in 1926 als een spaarbank voor Gentse arbeiders, en is op vandaag een onafhankelijke, duurzame en ethische bank die ruim 142.000 particulieren, bedrijven en organisaties bedient vanuit 75 vestigingen in Vlaanderen.

Zowel in de kantoren als digitaal kan je bij vdk bank terecht voor een ruim aanbod duurzame financiële diensten: kredieten, betalingsverkeer, spaarproducten, beleggingen en verzekeringen. Dit steeds met de nadruk op nabijheid en een persoonlijke dienstverlening.

Bij vdk bank staat ethisch en duurzaam bankieren centraal. Iedere nieuwe besteding of herbelegging voldoet aan een ethische code: spaargelden, verzekeringspremies, maandelijkse rentes op je leningen, e.a. worden steevast herbelegd in duurzame, ethische initiatieven.
Daarnaast ondersteunt vdk bank verschillende non-profitorganisaties in binnen- en buitenland: van internationale Wereldsolidariteit tot lokale vzw’s. Ook in haar klimaatbeleid loopt vdk bank voorop: zowel in de eigen werking als in de investeringen worden alle mogelijkheden aangewend om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Dit jaar zet vdk bank haar schouders onder de ABSoluut Gent 10 Mijl. Vanuit een gedeelde visie - dat het de verantwoordelijkheid is van een organisatie om positief af te stralen op haar omgeving - wil vdk bank meebouwen aan een sportief en duurzaam platform. Samen zijn we er namelijk van overtuigd dat we een loopevenement kunnen creëren met een positieve impact, niet alleen op de lopers, maar ook op de ruime omgeving van het evenement.

Sponsors en partners

' });