Missie

ABSoluut Gent 10 Mijl wil aantonen, en aan den lijve doen ondervinden, dat lopen een heilzame en krachtige manier is om gezond van geest en lichaam te zijn en te blijven. Het staat buiten kijf dat ieder voor zichzelf de invulling van het lopen moet bepalen, dat is niet aan ons. Wij kunnen enkel zorgen voor de omkadering, en willen dat op een zo positief mogelijke manier doen.

Wij engageren ons om dit evenement te organiseren volgens 3 belangrijke pijlers: inclusiviteit, duurzaamheid en kwaliteit.
Deze verantwoordelijkheden nemen we niet lichtvoetig op, daarom hebben we deze gebundeld in een duurzaamheidscharter.

We sluiten niet uit, we nodigen uit!

Inclusiviteit

We zijn overtuigd van de positieve fysieke, mentale en sociale effecten van lopen. We willen het mogelijk maken dat écht iedereen dat kan ervaren. Het enthousiasme van lopen straalt af op zowel lopers als niet-lopers: supporters, vrienden, familie, toevallige deelgenoten, kortom iedereen die met lopen in aanraking komt.
Onze slogan, ABSoluut écht voor iedereen, vertolkt de inzet om zo veel mogelijk mensen een fantastische dag te bezorgen. 

Onze initiatieven:

 • We creëren voor iedereen een sportieve en zinvolle beleving, zowel voor lopers als niet-lopers. Voor, na en tijdens de inspanning, kunnen lopers en niet-lopers terecht in ons bedrijvendorp, waar iedereen kan genieten van eten, drank en muziek.
 • Voor sporters met een handicap bieden we een inschrijving aan met begeleider. Klik hier voor meer info.
 • Kinderen onder 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan de Kids Run.
 • Voor beginnende lopers die houvast kunnen gebruiken of lopers die graag in gezelschap trainen, bieden we gratis groepscoaching aan via Club365. Klik hier voor meer info.
 • We maken het parcours, de start/finish-zone en het bedrijvendorp toegankelijk, en voorzien de nodige accommodatie, voor personen met een beperking.
 • We werken structureel samen met Triple Challenge, een organisatie die inzet op de toegankelijkheid en duurzaamheid van sporten.
  Zo stimuleren we deelnemende bedrijven en lopers om personen met een beperking als buddy te begeleiden bij het uitlopen van de 10 of de 5 mijl, onder de noemer Push Buddy Challenge. Triple Challenge voorziet hiervoor 15 rolstoelen, om 15 genieters over de eindmeet te laten rijden!
 • Met #OokWij werken we samen om jongvolwassenen met een beperking te laten deelnemen aan de 10 mijl. Vorig jaar liepen Sofie, Brent en Lucas mee, en haalden zo geld op om een boek op de markt te brengen. Via deze link kunnen jullie vanaf mei een e-book bestellen.

Duurzaamheid

We geloven dat de waarde die we met ons evenement toevoegen aan de samenleving, ruimschoots de omgevingskost compenseert, die we vanzelfsprekend zo laag mogelijk houden.

Onze initiatieven:

 • Wij zetten in op verschillende initiatieven om een slim afvalbeheer tot stand te brengen, zoals herbruikbare bekers, geen goodie-bags, bevoorrading zonder verpakking, hergebruik van materiaal, flyer-verbod, vuilnisverzameling, etc.
 • Onze aandacht gaat uiteraard ook naar mobiliteit, en in het bijzonder naar het ontmoedigen van het gebruik van de wagen. Niet voor niets vindt ons evenement plaats op Autoloze Zondag.

Kwaliteit

We willen van de ABSoluut Gent 10 Mijl voor iedereen een zinvolle en aangename beleving maken. Op de dag zelf, in de aanloop naar het evenement en na de inspanning. 

Onze initiatieven:

 • Wij beperken de inschrijvingen dit jaar tot 6.000 deelnemers. Dit is een bewuste keuze, om de kwaliteit en toegankelijkheid van het evenement te waarborgen. Hiermee beperken we de wachtrijen en vermijden we dat lopers en supporters elkaar over de voeten lopen. We willen iedereen de ruimte en tijd geven om zijn of haar loopprestatie in schoonheid te kunnen afleggen.
 • We werken enkel samen met partners die kwaliteitsvolle producten of diensten leveren, van cateraar tot stellingbouwer. Met elke partner maken we uitvoerige en evenwichtige afspraken.
 • We zetten in op een duidelijke en transparante communicatie naar alle betrokkenen bij de ABSoluut Gent 10 Mijl. Geen onzekerheid over inschrijvingen, borstnummers, locatie, mobiliteit, etc.
' });