August 10, 2023

Nieuwsbrief #5

Beste Sportliefhebber,

We zijn fier om aan te kondigen dat vdk bank officieel haar schouders onder de ABSoluut Gent 10 Mijl zet! Een betere match konden we ons niet inbeelden: een structurele samenwerking met een pur sang Gentse bank, die duurzaamheid en sportiviteit hoog in het vaandel draagt.
Geloof jij, net als vdk bank, dat we met een inclusief en duurzaam loopevenement écht een verschil kunnen maken?
Vergeet je dan zeker niet in te schrijven.
Lees verder en ontdek alles over onze hoofdsponsor en onze gedeelde visie en missie.

Warme groeten,
Het ABSoluut Gent 10 Mijl team

VDK BANK IN EEN NOTENDOP

vdk bank startte in 1926 als een spaarbank voor Gentse arbeiders, en is op vandaag een onafhankelijke, duurzame en ethische bank die ruim 142.000 particulieren, bedrijven en organisaties bedient vanuit 75 vestigingen in Vlaanderen. Zowel in de kantoren als digitaal kan je bij vdk bank terecht voor een ruim aanbod duurzame financiële diensten: kredieten, betalingsverkeer, spaarproducten, beleggingen en verzekeringen. Dit steeds met de nadruk op nabijheid en een persoonlijke dienstverlening.

Bij vdk bank staat ethisch en duurzaam bankieren centraal. Iedere nieuwe besteding of herbelegging voldoet aan een ethische code: spaargelden, verzekeringspremies, maandelijkse rentes op je leningen, e.a. worden steevast herbelegd in duurzame, ethische initiatieven. Daarnaast ondersteunt vdk bank verschillende non-profitorganisaties in binnen- en buitenland: van internationale Wereldsolidariteit tot lokale vzw’s. Ook in haar klimaatbeleid loopt vdk bank voorop: zowel in de eigen werking als in de investeringen worden alle mogelijkheden aangewend om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Alles over de activiteiten en het duurzame en ethische beleid van vdk bank lees je hier.

Bonka Circus

VERDRIEDUBBEL JE DENKEN

In 2022 heeft vdk bank beslist om haar werking uit te breiden naar het volledige land. Verdriedubbel je denken luidt de nieuwe, eerste nationale campagne van vdk bank. vdk bank nodigt mensen uit om hun denken te verdriedubbelen door te kiezen voor rendement voor jezelf, rendement voor je streek en rendement voor de planeet. Voor deze campagne werd een unieke driezijdige munt ontwikkeld, en werd een manifesto geschreven:

Bij vdk bank zoeken we geen klanten, maar denkers,
driedubbele denkers.
Zij die het grotere plaatje zien.
Die denken in oplossingen in plaats van problemen.
In waarde én meerwaarde.
Die denken: what’s in it for we.
Wat als geld geen twee kanten heeft, maar drie?
Als het opbrengt voor jezelf, je streek en de planeet?
Dan wordt iedereen rijker. Toch?

Voor zij die denken voor drie, bankieren wij voor drie.
De bank als motor van de samenleving.
Middenin de samenleving.
Altijd dichtbij, altijd betrokken.

De bank die bouwt.
Huizen, buurthuizen, buurten, bedrijven.
Kortom: een bank voor driedubbele denkers.
Zoals jij.

VDK BANK & ABSOLUUT GENT 10 MIJL

Tijdens de 1e editie van de ABSoluut Gent 10 Mijl was vdk bank al prominent aanwezig. Heel wat collega's van vdk Bank liepen toen mee met de 10 mijl of de 5 mijl. Dit jaar gaat vdk bank nog een stapje verder, en zet ze mee haar schouders onder de ABSoluut Gent 10 Mijl. Vanuit een gedeelde visie - dat het de verantwoordelijkheid is van een organisatie om positief af te stralen op haar omgeving - wil vdk bank meebouwen aan een sportief en duurzaam platform. Samen zijn we er namelijk van overtuigd dat we een loopevenement kunnen creëren met een positieve impact, niet alleen op de lopers, maar ook op de ruime omgeving van het evenement. Dit uit zich in de steun van ABSoluut Gent 10 Mijl aan diverse goede doelen (waarvoor inmiddels bijna €1.000 werd opgehaald via de inschrijvingstool), maar ook in het streefdoel om het evenement zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, en om de ecologische impact tot nul te herleiden. Lees hier alles over deze missie.

VDK IMPACT VILLAGE

ABSoluut Gent 10 Mijl en vdk bank verwelkomen jullie graag in vdk Impact Village, het epicentrum van deze onvergetelijke dag. vdk Impact Village huist niet enkel een hoop sportieve en innovatieve bedrijven en organisaties, maar is ook de locatie waar de  lopers van de 10 mijl en de 5 mijl zullen starten en finishen, en waar iedereen terecht kan voor muziek, een hapje en een drankje na de inspanning (met een optreden van Das Rock). Het bedrijvendorp zal uiteraard prachtig uitgerust zijn in de kenmerkende kleuren van vdk bank.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Gelukt! U ontvangt binnenkort een mail.
Oeps! Er ging iets mis.
' });