May 31, 2023

Nieuwsbrief #3

Parcours - Missie - Goede doelen in de kijker


Beste Sportliefhebber,

De voorbereidingen van de ABSoluut Gent 10 Mijl zijn in volle gang, en het belooft een fantastische editie te worden!

Het parcours van de 10 mijl en de 5 mijl liggen zo goed als vast, en zullen weer prachtige Gentse taferelen opleveren. De grote blikvangers zijn onder meer de Graslei, de Sint-Michielsbrug en de Bijlokesite. Naast het historische Gentse stadscentrum, passeren we ook meermaals langs de Leie en door verfrissende stukjes groen.

Ook ons dagprogramma is in opbouw. Voor, tijdens en na de inspanning kunnen jullie zich verwachten aan DJ's, fanfare, Taikidoki drums, een fameuze opwarming met Daisy en, als kers op de taart, een live optreden van Das Rock. Ambiance verzekerd!

De inschrijvingen lopen vlot binnen, en met reeds 1.000 deelnemers zitten we voor op schema.  Aarzel dus niet om jouw plaatsje te verzekeren!

SNEAK PEAK PARCOURS 2023

ONZE MISSIE

De ABSoluut Gent 10 Mijl wil meer zijn dan gewoon een loopwedstrijd.

We willen aantonen, en aan den lijve doen ondervinden, dat lopen een heilzame en krachtige manier is om gezond van geest en lichaam te zijn. We vertrekken van het principe dat ieder voor zich de invulling van het lopen moet bepalen, maar dat wij een daarvoor een positief, gezond en duurzaam kader voorzien.

Het stimuleren van een gezonde levensstijl is dan ook onze eerste en voornaamste doelstelling. Daarnaast streven we er altijd naar om onze evenementen zo duurzaam, inclusief en kwaliteitsvol mogelijk te maken. Ontdek alles over onze missie in ons duurzaamheids- en betrokkenheidscharter.

De ABSoluut Gent 10 Mijl werkt vanuit deze visie ook ieder jaar samen met verschillende goede doelen. Zo zorgen wij onder meer voor de (logisitieke) ondersteuning en de visibiliteit van deze organisaties.
Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Dat kan! Ontdek al onze goede doelen op onze website, en steun ze via een rechtstreekse bijdrage of een bijdrage via onze inschrijvingstool.

GOED DOEL IN DE KIJKER - TRIPLE CHALLENGE

Dit jaar werken wij opnieuw samen met Triple Challenge om ons evenement zo toegankelijk en inclusief mogelijk te maken. Triple Challenge is een sportclub die zich inspant voor inclusiviteit, duurzaamheid en sportiviteit. Deze organisatie wil sporten voor iedereen toegankelijk maken door, onder meer, challenges op te zetten om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.
Daarnaast organiseren zij wekelijkse clubtrainingen, bedrijfsactiviteiten en zo veel meer. Dankzij Triple Challenge heeft Kaï, een 18-jarige jongen met een beperking, zijn droom om een triatlon te voltooien waargemaakt!


Kom hier meer te weten over hun missie. Steunen kan via een rechtstreekse overschrijving of via onze inschrijvingstool. Ook bedrijven kunnen hun steentje bijdragen, door met de collega's een 'genieter' over de meet van de ABSoluut Gent 10 Mijl te duwen.

GOED DOEL IN DE KIJKER - UZ GENT KANKERFONDS & CRIG

Het Kankercentrum UZ Gent en de onderzoeksgroepen van Cancer Research Institute (CRIG) bundelen hun krachten in de strijd tegen kanker. Zo slagen ze erin kankeronderzoek te vertalen naar innovatieve zorg en omkadering. Met financiële steun aan hun fondsen wordt onder meer baanbrekend onderzoek ondersteund om nieuwe kankerbehandelingen te ontwikkelen. Ook worden specifieke zorgprojecten voor kankerpatiënten - zoals gratis wellnessbehandelingen - opgezet.

Dit jaar haalt het Kankercentrum geld op door de medewerkers van UZ Gent massaal aan te sporen om mee te lopen of te wandelen met de ABSoluut Gent 10 Mijl. Hun ambitie is om het bedrijf met het meest aantal deelnemers te worden. Die ambitie kunnen wij alleen maar toejuichen! Steun het Kankerfonds en CRIG fonds via rechtstreekse overschrijving of via onze inschrijvingstool.

GOED DOEL IN DE KIJKER - JOERI TEGEN KANKER

Joeri Tegen Kanker is een sportieve actie waarvan de opbrengst integraal naar Kom Op Tegen Kanker gaat. Joeri, die vorig jaar 80x de Muur van Geraardsbergen heeft beklommen, gaat dit jaar de strijd aan op een andere muur, de Muur van Hoei. Bij een ingezameld bedrag van €1000 zal Joeri een poging wagen om een halve Everesting aan te gaan op de Muur van Hoei. Bij meer dan €2000 zal Joeri een volledige Everesting* aangaan wat neerkomt op 75 beklimmingen!


Op 17 september gaat de organisatie de uitdaging aan om mee te lopen met de ABSoluut Gent 10 Mijl, waarmee ze extra geld zullen ophalen voor KOTK. Kom hier meer te weten over hun missie. Steunen kan via een rechtstreekse overschrijving of via onze inschrijvingstool.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Gelukt! U ontvangt binnenkort een mail.
Oeps! Er ging iets mis.
' });