Bereikbaarheid

De organisatie van de ABSoluut Gent 10 Mijl doet er alles aan om de bereikbaarheid van haar evenement zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle mogelijke vervoerswijzen voor u op een rijtje.

Locatie

Topsporthal Gent
Zuiderlaan 14, 9000 Gent

Datum

17/09/2023

Share on

Locatie

De start en finish van de ABSoluut Gent 10 Mijl bevindt zich aan de voorzijde van de Topsporthal, naast de Watersportbaan.

De site is ingedeeld als volgt:

Kom je te voet of met de fiets?

De Topsporthal is vlot bereikbaar te voet of met de fiets. Er wordt een ruime fietsenstalling voorzien op onze site aan het Huis van de Sport. Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Het treinstation Gent-Sint-Pieters ligt op 2,5 km wandelafstand van de Blaarmeersen. Aan het treinstation Gent-Sint-Pieters kunt u ook gebruikmaken van de ondergrondse betaalparking. Deze parking telt 1.580 plaatsen.

Een andere mogelijkheid is het nemen van de taxi, van het Sint-Pietersstation tot aan de Blaarmeersen. 

We moedigen iedereen zoveel mogelijk aan om met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar de site te komen. 

Kom je met het openbaar vervoer?

Trein

Met de trein spoor je naar het treinstation Gent-Sint-Pieters. Van hieruit neem je op busperron 8 bus 19 of perron 9 bus 16 of op halte Gent Meerstraat (5 min van station) bus 9 rechtstreeks naar de Blaarmeersen. Afstappen doe je aan de dichtstbijzijnde halte ”Gent Yachtdreef” (haltenummer 260051). Deze halte bevindt zich op wandelafstand (1km) van de start. Via de Europalaan en vervolgens de Zuiderlaan kom je aan de Topsporthal.

Bus

Tijdens de ABSoluut Gent 10 Mijl gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. De Blaarmeersen is bereikbaar met de lijnen bus 19, 16, 9, 38, 39 aan halte “Gent Yachtdreef”.

Kom je toch met de auto?

Houd er rekening mee dat ons evenement doorgaat op Autovrije Zondag. Verschillende toegangswegen zullen afgesloten zijn. Meer info vind je op de website van stad Gent.

Ook door wegenwerken aan de Watersportbaan: nieuwe fiets- en wandelbrug, en Europabrug zal de Blaarmeersen enkel te bereiken zijn via de Zuiderlaan komende van de R4, uitgezonderd voor De Lijn. Er zijn beperkte parkeerplaatsen op de Blaarmeersen. Kom vroeg genoeg. Parkeren kan eventueel ook in de straten die buiten het parcours vallen. Houd ook hierbij rekening met Gent Autovrij!

Gratis parking:

PARKING DOMEIN BLAARMEERSEN (900 tal gratis plaatsen)
Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is enkel bereikbaar via de Westerlaan/Zuiderlaan komende van de R4. De inrit is niet mogelijk via de Duiklaan noch uitrit via Strandlaan, de parkeerplaatsen bereiken kan uitzonderlijk via de Campinglaan (in/uitrit). Let op: uitrijden tijdens de wedstrijd is enkel mogelijk op instructies van de aanwezige parking stewards. Wees hoffelijk en volg hun aanwijzingen. 

WATERSPORTBAAN (230 gratis plaatsen)

De Zuiderlaan zal enkel bereikbaar zijn komende van de R4, u kan dus gebruikmaken van de parkeerplaatsen aan de Watersportbaan. Houd er rekening mee dat de Zuiderlaan zelf wordt afgesloten tijdens de start van de 10 en de 5 mijl, waardoor uitrijden richting R4 bemoeilijkt wordt. Houd rekening met de aanwijzingen van politie en parking stewards. 

PARKING GENT-SINT-PIETERS

Aan het Sint-Pietersstation is een ruime (betalende) parking, die bereikbaar is vanaf de R4. 

PARKING DELHAIZE WATERSPORT

Verder kan u eveneens parkeren op de parking van Delhaize Watersport (Jubileumlaan 15) die voor de 10 mijl wordt opengesteld. De parking van Delhaize Watersportbaan is enkel toegankelijk via de Martelaarslaan (in- en uitrit). Deze parking bevindt zich op wandelafstand (2km) van de start.

No items found.

Amazing skills with full passion

Our expertise includes architecture, planning, structural engineering, interior design,  landscape architecture and construction services.

Architectural Design
90%
Construction Stage Services
97%
Interior Design
95%